Direct advies?

06 51 30 16 60

Advies op maat

info@julesenco.com

Mentor startende mediatorEen startende mediator heeft een aantal competenties nodig die soms ver uit elkaar liggen. Je mediationkennis en mediationvaardigheden krijg je in je opleiding. En dan? Als zelfstandig mediator heb je ook te maken met acquisitie, financiën, belastingen, administratie. Ook wil je graag je ervaringen en twijfels delen met iemand die ervaring heeft. Bij Jules & Co kunnen wij je een mentorprogramma aanbieden waarin jouw vragen -en nog meer veel meer- aan de orde kunnen komen.

Lees hieronder wat mentoring van Jules & co kan inhouden. Modules, waaruit je een keuze kunt maken

1. Het uitgangspunt:

Wederzijdse persoonlijke kennismaking !

Iedereen heeft eigen denk- en werk-voorkeuren. Tijdens de eerste kennismaking worden veel vragen aan je gesteld. Bij voorbaat hoor je vragen waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Verwachtingen over en weer zullen uitgesproken worden. Nadat het mentorschap nogmaals is uitgelegd en je keuzes hebt gemaakt op welke wijze jij -samen met je persoonlijke mentor- jezelf kunt versterken, ga je aan de slag !

2. De basis:

Eigen persoonlijke visie op je mediation-praktijk !

Mentoraat MeditionMaak of wijzig je eigen bedrijfs- of activiteitenplan waar je je visie en missie formuleert.  Wie ben jij als mediator, welke benadering/werkstijl je als mediator wilt hebben. Hoe wil je gaan werken en wat zijn jouw kwaliteiten en verbeterpunten. In alle rust kun je dit toetsen en van alle kanten bekijken. We nemen de tijd voor de antwoorden die je geeft op onze vragen, zodat je ook voor jezelf een goed beeld hebt.

3. De uitdaging:

Zijn je uitgangspunten juist en puntjes op de I !

Je bedrijfsplan wordt kritisch bekeken en besproken. Het belang van realiteit, ondernemerszin, financiën, activiteiten en enthousiasme is een basis.

Je mentor is mediator en heeft ervaring in het coachen van startende ondernemers. Is hierdoor alert op de kwaliteiten en valkuilen in een bedrijfs- en/of activiteitenplan. Bewaakt hierin ook het realisme. Uiteraard is het jouw bedrijfsplan en beslis je zelf hoe je dit aanpakt.

4. Theorie en Oefening:

Laatste check !

De eigen persoonlijke visie wordt ondersteund door de juiste vaardigheden en kennis om goed beslagen ten eis te komen. Wat heb je nog nodig. Wat zijn je ervaringen tot nu toe. Waar wil je nog in leren en wat gaat je goed af. Hierin kunnen we oefenen aan de hand van rollenspelen, casuistiek, vaardigheden en theorie. Je mentor kan hierin signaleren en eventueel faciliteren.

5. De praktijk:

Starten !

De eerste stap is atijd bijzonder. We maken daar een feestje van. Vanaf dit moment zal het niet alleen bergopwaarts gaan, ook tegenslagen zullen deel uitmaken van je mediationpraktijk.

Je mentor begeleid je in de periode waarvoor gekozen is. kan soms -indien gewenst- aanwezig zijn bij mediationgesprekken als co-mediator. Geeft feedback/feedforward. Kent de mediationwereld en kan je eventueel op weg helpen met intervisie en andere zaken.

6. De praktijkervaring:

Loslaten ! 

Afhankelijk van de periode die is afgesproken, wordt langzamerhand toegewerkt naar zelfstandigheid. Evaluatie vindt plaats op basis van ondernemerschap, netwerk, kennis, vaardigheden.

Voor vragen over het mentoraat, kosten en werking hiervan: Bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.