Direct advies?

06 51 30 16 60

Advies op maat

info@julesenco.com

Begeleiding

WAt is begeleiding? LEES VERDER

Wat is Begeleidingskunde?

Begeleidingskunde is een overkoepelende naam voor het begeleiden van leer-, ontwikkel-, en veranderprocessen zowel op individu-, team- of organisatieniveau. Het accent ligt met name op Professionals.

Professionals zijn mensen die werken in mensgerichte beroepen. De beroepsgroepen lopen uiteen van medici, social werk, advocatuur, mediators, leerkrachten enzovoort. Je wilt in je werk zelf het verschil kunnen maken in datgene wat je doet. De professional is immers zelf ‘het instrument’ die de ’toon’ zet. Welke kwaliteit wil je leveren, verbinding maken, jezelf versterken én dit verankeren in je eigen werk als professional. 

Voor individuele begeleiding zijn hieronder een aantal mogelijkheden beschreven. Team-en organisatievragen zijn maatwerk. Uiteraard ben je welkom met je eigen vraag!

“Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je tot nu toe hebt gehad”

Supervisie                 

Ieder heeft een eigen unieke identiteit. Hoe die eruit ziet, en hoe je deze kwaliteiten kunt versterken ontdek en ontwikkel je tijdens supervisie

Wil je nog beter weten waar je goed in bent? Jezelf beter begrijpen en je talenten beter benutten? In 7 tot 15 gesprekken als individu of maximaal 3 personen krijg je meer Inzicht in je eigen patronen, normen en waarden. De gesprekken zijn gericht op jouw eigen ervaringen in de praktijk.

Effectief voor leidinggevenden, artsen, advocaten, mediators, medici en Social workers. In veel beroepsgroepen worden PE-punten verstrekt tbv registratie.

Begeleide intervisie

Door begeleiding gedurende 4 bijeenkomsten aan te gaan, krijg je een goede structuur en methodieken aangereikt waardoor je samen met je groep de intervisiebijeenkomsten met meer inhoud kunt voortzetten. Lees ook verder bij ‘artikelen’ op deze website  

Reflectieve intervisie bij Jules & Co

 1. Structuur tijdens intervisie

     Wat is wel/niet werkend, wel of niet online

2. Casuistiek

     Waar leg je de focus op én waar niet

3. METHODIEKEN

     Wanneer werk je met welke methodiek?

4.  Verankeren

      Checklist om de structuur te borgen

     

Vertrouwenspersoon 

De vertrouwenspersoon kan bijdragen aan een veilig werkklimaat. Medewerkers kunnen in een ongemakkelijke situatie komen, of sterker nog zorgen hebben, minder productief zijn, ziek-of arbeidsongeschikt raken. Goed om in deze situatie een persoon buiten de organisatie te hebben die vertrouwelijk in gesprek kan gaan.

Geheimhouding, een luisterend oor, geen oordeel, een klankbord hebben is erg fijn om eens je hart te luchten. Daarnaast is er ondersteuning beschikbaar als een vervolgstap gezet kan worden.

Uit onderzoek blijkt dat werkgerelateerde psychische klachten voor grote verzuimkosten zorgen. Buiten het feit dat werkgevers, groot of klein, vanuit de Arbowet verplicht zijn om een veilige werkomgeving te bieden aan werknemers. 

 

Mentoring voor mediators 

Een startende mediator heeft een aantal competenties nodig die soms ver uit elkaar liggen. Je mediationkennis en -vaardigheden krijg je in je opleiding. En dan? Hoe blijf je jezelf ontwikkelen in je professie. Beheers je als zelfstandig mediator alle componenten die erbij horen, zoals acquisitie, marketing, financiën, belastingen en administratie. Als je graag je ervaringen en twijfels wilt delen met iemand die ervaring heeft. Bij Jules & Co kunnen wij je een mentorprogramma aanbieden waarin jouw vragen en nog meer veel meer- aan de orde kan komen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

“Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen”

Omdenken

Vragen?

Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.