Direct advies?

06 51 30 16 60

Advies op maat

info@julesenco.com

Bemiddeling en Mediation

 

Waar staat bemiddeling voor?

lees verder

Zélf de regie in een conflictsituatie

Je hebt het niet altijd zelf in de hand hoe het contact of samenwerking met een ander verloopt. In het dagelijks leven om ons heen, zowel privé als zakelijk komt verschil van mening voor. Soms niet eens uitgesproken. Dit kan uitlopen op ruzie of erger.

Er zijn zakelijke- of inhoudelijke verschillen die soms een andere aanpak nodig hebben dan verschillen op sociaal/emotioneel vlak.

Lees hieronder een aantal opties en geef aan wat voor jou een wenkend perspectief heeft.

Communicatiemuur

bedoeld ≠ gezegd
gezegd ≠ gehoord
gehoord ≠ begrepen
begrepen ≠ akkoord
akkoord ≠ gedaan

Michelle Gerlach van Jules & Co

Conflictcoaching, individueel of als team

Iedere organisatie kent een specifieke cultuur. Dit is niet zomaar te veranderen. Cultuur is immers wat er “tussen” mensen is. Soms kan een samenwerking niet soepel lopen of zijn de verschillen te groot.

 

Ieder mens heeft eigen voorkeuren in denken, doen en laten. Hier aandacht aan geven en het (aankomend) conflict beter te begrijpen en op te lossen, maakt niet de samenwerking beter, jij als professional wordt er ook sterker door.

Arbeidsbemiddeling of mediation

Ruzie op de werkvloer, heeft veel te maken met arbeidsverhoudingen. Denk aan macht/onmacht, pesten op de werkvloer maar ook onhandige communicatie.

Vooraf aan een mediationtraject zullen een aantal zaken besproken worden, zoals vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Als je denkt dat je hierover in gesprek wilt, informeer dan naar de werkwijze en mogelijke alternatieven. 

> Klik hier voor uitgebreide informatie

zakelijk (Business) mediation

Conflicten zijn er in alle soorten en maten. Tussen zakelijk partners, in maatschappen, directieleden en collega’s. Dit hoeft misschien niet direct in een officieel mediationtraject. Hoe eerder je hier alert op bent, hoe sneller je kunt de-escaleren. Bij de start van een mediationtraject zal allereerst bekend moeten zijn of alle betrokkenen in gesprek willen. Daarna volgt met ieder een gesprek door de mediator. Informeer naar de werking hoe dit aangepakt wordt.

Ook de diverse stadia bepaalt hoe mediation wordt ingezet.  Zoom ook in op de escalatietrap.

Mediation en stadium waarin zich dat bevindt.

Procesbegeleiding

Als begeleider/bemiddelaar zijn wij opgeleid om in complexe situaties het overzicht te houden, de regie te nemen of op een situatie te reflecteren. 

Procesbegeleiding is daardoor maatwerk en afhankelijk wat de opdrachtgever wenst. Voorbeelden kunnen zijn:                                    

– Proces/overleg voorzitten in complex onderwerp
– Communicatiepatronen observeren en dit terugkoppelen

Vragen?

Procesbegeleiding of bemiddeling geeft een wenkend perspectief en gemoedsrust voor de toekomst. Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.