Professioneel Begeleider – Mediator – Supervisor
(reg: LVSC, ADR, HBDI)

communicatie

Professioneel Begeleider – Mediator – Coach
(reg: LVSC, ADR, HBDI)

Samen aanvallen

“Door conflicten te vermijden met de ander, voor het behouden van de lieve vrede, start je het gevecht in jezelf”.

 

Conflicten hebben een negatief karakter en gaan vaak gepaard met een ongemakkelijk gevoel van schaamte en falen(boosheid. onrecht, onmacht).  Dat mensen conflicten liever vermijden dan aangaan, is daarom vrij logisch.

Het woord conflict komt van het Latijn en betekent letterlijk ‘samen aanvallen’, wat meteen de impressie wekt dat een conflict vergelijkbaar is met een frontale botsingruzie of conflict of het startsein voor een veldslag. Als we daar met een grote boog omheen kunnen lopen doen we dat graag. De ervaring leert dat deze methode het probleem alleen maar groter maakt in plaats van kleiner. De vraag is dan ook: hoe gaan we hier dan wél mee om?

 

Zoals de quote aan het begin van dit artikel zegt, ‘leidt het vermijden van conflicten tot een innerlijke oorlog’. Bepaalde ervaringen brengen negatieve gedachtes met zich mee die, zolang je ze niet uitspreekt, vaak een geheel eigen leven gaan leiden. Voorbeeld: Als je van je manager de volgende reactie krijgt op een toegestuurd voorstel: ‘sorry, maar daar hebben we nu geen tijd voor’ of ‘we hebben al een andere oplossing gevonden’, dan wekt dat bepaalde gedachtes en emoties op. Misschien voel je je niet serieus genomen of denk je dat je voorstel niet goed genoeg was. De sleutelvraag is hier echter of je manager dat écht denkt of dat jij alleen denkt dat je manager dat denkt?

Er wordt namelijk gezegd dat 90% van de dingen waarover we piekeren nooit gebeurd is en/of zal gaan gebeuren. Gedachtes zijn vaak enkel gebaseerd op angst en onzekerheid maar vrijwel nooit op de waarheid. Je kunt simpelweg niet weten hoe iemand zal reageren of wat de consequenties van je gedrag of woorden zullen zijn op jouw eigen toekomst.

 

Het opkroppen van negatieve emoties zoals schaamte, woede en verdriet zorgen voor een verstopt gevoel en onderdrukken daarbij nog eens de positieve emoties van blijdschap, geluk en vrijheid. Want hoe kun je optimaal genieten en blij zijn, als je vaak het gevoel ervaart van onderwaardering en onbegrip. Het is gemakkelijk om te zeggen dat je je gevoelens niet moet opkroppen en dat eerlijkheid het langst duurt, maar hoe voeg je de daad bij het woord als deze bekende clichés continu worden overschaduwd door de angst voor het kwetsen van anderen of jezelf?

Vermijd het conflict niet met de ander omdat je kunt zorgen voor een open dialoog en het duidelijk weergeven van hetgeen jij belangrijk vindt. Spreken vanuit jezelf en eigen gevoel waarbij je de ander ook laat merken dat je hetgeen is gezegd waardeert en respecteert doet wonderen.

 

Lees in het volgende blog van Jules& Co meer over de manier waarom je jezelf hiermee een groot plezier doet.