Professioneel Begeleider – Mediator – Supervisor
(reg: LVSC, ADR, HBDI)

communicatie

Professioneel Begeleider – Mediator – Coach
(reg: LVSC, ADR, HBDI)

Mediation

Communicatieladder

Zélf de regie in een conflict

De essentie van mediation, of conflictbemiddeling, is dat de deelnemers zélf de regie hebben over de uitkomst van het conflict. De mediator staat niet boven maar tússen de partijen. Er vindt dus geen interventie van een derde plaats – zoals een rechter of arbiter – die een uitspraak doet en de oplossing bepaalt.

Arbeid- of Organisatiemediation

Conflicten in de organisatie op directie of leidinggevend niveau heeft consequenties op de werkvloer. Heeft u wel eens uitgerekend wat de kosten van uw bedrijf zijn als mensen niet in hun kracht kunnen werken?

Mentor voor startende mediators:

Jules & CoEen startende mediator zal ook kennis en ervaring op willen doen over hoe je je praktijk kunt runnen. Als zelfstandig mediator, of als mediator in je eigen organisatie heb je met veel andere zaken te maken. Acquisitie, financiën, belastingen, administratie. Hoe organiseer/profileer je jezelf. Jules & Co heeft een mentorprogramma opgebouwd in modules. Zie hiervoor de activiteitenpagina.

Mediation Management.

Voorkomen van ruzie of conflicten op de werkvloer?

Iedere organisatie of directie-team heeft een specifieke cultuur. Dit is niet zomaar te veranderen. Cultuur is immers datgene wat er “tussen” mensen is. Soms kan een (aankomend) conflict de reden zijn om hier goed naar te laten kijken. Deze wijze van omgaan van een conflict kan ook onder herstelmediation vallen.

.

Mediation voor een wenkend perspectief en gemoedsrust in de toekomst. Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.


Mediation bij Jules & Co wordt vaak met een Co-mediator opgepakt bij een groepsconflict of soms ook in directie en/of familiebedrijf.