Professioneel Begeleider – Mediator – Supervisor
(reg: LVSC, ADR, HBDI)

communicatie

Professioneel Begeleider – Mediator – Coach
(reg: LVSC, ADR, HBDI)

Begeleidingskunde

Begeleidingskunde gaat over MENS, WERK en ORGANISATIE

Supervisie, begeleide intervisie en coaching

Begeleidingskunde in onze praktijk gaat over het begeleiden van mensen, als persoon, persoon in het werk en als persoon werkend in een organisatie.

Supervisie is een vorm van begeleidingskunde

Wil je weten waar je kracht ligt? Jezelf beter begrijpen en sterker worden in “dat” wat je doet?

In supervisie bepaal je zelf wat je wilt leren, waar je jezelf wilt versterken. Je doet je eigen ontdekkingen en wordt bewuster van datgene wat je beweegt. Je krijgt meer zicht in jouw sterke kanten en daar waar je jezelf wilt ontwikkelen. Zo kun je op basis van nieuwe inzichten experimenteren met ander gedrag. In deze methodische leerwijze ga je in een aantal gesprekken met Jules & Co verrassende ontdekkingen doen.

Supervisie voor MFN mediators met PE-punten is mogelijk: Zie activiteitenpagina.

.

Conflictbemiddeling is een vorm van Begeleidingskunde

Voel je een conflict aankomen of zit je er middenin?

Dit kan in de relationele sfeer, waar mensen samen wonen, familie, vrienden of in de diverse werksituaties. De achtergrond, of misschien de basis hiervan is vaak heel divers. Hier is ook geen “standaard” wijze van behandelen voorhanden. Lees meer over de verschillende vormen van conflictbemiddeling bij “Mediation”.

Neem vrijblijvend contact op om jouw casus voor te leggen, zodat je helder krijgt, welke mogelijkheden er zijn. Uiteraard heb je hier zelf ook keuze in.

Begeleide intervisie of werkbegeleiding?

Wil je goed starten met een intervisiegroep of een analyse van je huidige groep?

Intervisie is bedoeld om gebruik te maken van elkaars ervaringen om je in je beroep nog meer te professionaliseren. Inzicht, bewustwording en zelfkennis zijn begrippen die hierin voorkomen. Intervisiebegeleiding kent veelal 3 tot 5 bijeenkomsten. Zie ook de activiteitenpagina op deze website. PE-punten voor MFN mediators zijn van toepassing.

Leidinggevende of ondernemers en veranderprocessen

Soms wil je met je team of bedrijf een andere richting op.

Dat kan in verband met een groei, structuurwijziging, nieuwe leidinggevende of wil je gewoon dat mensen zich meer laten gelden- of juist niet. Allereerst kijken we samen met jou wat de achtergrond van je wensen zijn waardoor ook bepaalde werkvormen effectiever ingezet kunnen worden. Klik in de rechterkolom het onderwerp “leidinggevende en veranderprocessen” aan en lees meer. (via mobiel: lees onderaan de pagina)

.

Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.


Wat is supervisie?

Supervisie is gericht op het leren en ontwikkelen van jezelf in je beroep. In beroepen waarin  “mensen met mensen” werken is dit zelfs erg gewenst.  ‘Professionals” worden deze beroepsbeoefenaren ook wel genoemd.  Voorbeelden van professionals zijn: leidinggevenden, mediators, supervisoren, coaches, maatschappelijk werkers. Kortom, als je zelf het instrument bent wat er toe doet in het werk waar je het verschil in wilt maken.