Jules & co - Begeleidingskunde
Mediator & Professioneel BegeleiderBegeleidingskunde gaat over MENS, WERK en ORGANISATIE
Begeleidingskunde in onze praktijk gaat over het begeleiden van mensen, als persoon, als persoon in het beroep en/of als persoon werkend in een organisatie.
Als je zelf het verschil maakt in het werk wat je doet (professional) ben je zelf “het instrument” die het verschil maakt. Lees hieronder wat je kunt doen om jouw instrument te versterken.
Supervisie is een vorm van begeleidingskunde
Wil je weten waar je kracht ligt? Jezelf beter begrijpen en sterker worden in “dat” wat je doet?
Supervisie is een methodiek waar je in een aantal gesprekken leert “je eigen coach “ te worden. Effectief voor leidinggevenden, managers, en professionals. Hierin worden thema’s opgepakt die voor jou belangrijk zijn. Dit kan individueel, eventueel in een groep van max. 3 personen.
Voor MfN en ADR mediators worden PE-punten verstrekt tbv registratie.
Intervisie
met accreditatie-of pe-punten
In de intervisiegroep bij Jules & Co gaat het niet over de client of patiënt, maar over jou als professional (lees: leidinggevende, mediator, medicus, advocaat-mediator etc.)
In de veiligheid van een open gesprek leer je van- en met collega’s door te reflecteren op jouw werkinbreng**. Hoe handel je, wat denk je, wat voel je en ook door na te gaan hoe en wat je anders wilt doen. Onderwerpen die aan de orde komen bepaal je zelf en kan bijvoorbeeld te maken hebben met: Hoe houd je je werk leuk; Hoe ga je om met -voor jou- lastige situaties; jouw emoties of dilemma’s.
Wat levert het je op? Wanneer je stilstaat bij jouw eigen vraagstelling en die van de andere leden van je intervisiegroep word je je meer bewust van je professionele handelen: je kwaliteiten, sterke kanten en ambities, ook van je valkuilen, blinde vlekken en hindernissen. Je krijgt concrete handvatten aangereikt en geeft je “te denken” waarop je in een volgende bijeenkomst kunt terugblikken. Dat zorgt voor meer plezier en kwaliteit in je werk, balans tussen werk en privé en heldere perspectieven in je loopbaan.
Praktische informatie Intervisiegroepen bestaan uit 4-8 deelnemers en komen een aantal keren per jaar bij elkaar. Accreditatie of pe-punten toegekend worden voor Mediators: MfN, ADR, Advocaat mediators: vFAS. Voor medici: vraag naar de voorwaarden.
** Werkinbreng: iedere deelnemer legt een kort fragment of casus in waar het schuurt of wat natijds vragen oproept. Hierop reflecteren is terugkijken op een gebeurtenis en hier een andere betekenis aan geven. Niet goed of fout maar anders.
Conflictcoaching
Voel je een conflict aankomen of zit je er middenin?
Wil je dit nog niet in je omgeving bespreken of gaat een mediation je nog een stap te ver, kies dan voor een conflictcoach. Hierdoor kun je met een onafhankelijke deskundige je eigen situatie tegen het licht houden en voorbereiden op de wijze waarop je hiermee wilt omgaan.
Vragen?
Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.