Direct advies?

06 51 30 16 60

Advies op maat

info@julesenco.com

Je kunt niet NIET communiceren

Heb je dat ook weleens; met de ene medewerker of coachee kun je makkelijker omgaan dan met de ander? Waarom lijkt het alsof je niet kunt doordringen tot degene met wie je spreekt? Of we nu zender of ontvanger zijn, al onze boodschappen worden gefilterd door onze denkvoorkeuren. Dit gebeurt natuurlijk ook in relatie- of teamverband. Wat maakt een team succesvol of juist niet? Deze ‘voorkeuren’ zijn van invloed op al ons handelen; hoe we communiceren coachen of samenwerken. Ontdek de impact van eigen HBDI-voorkeuren op uw manier van denken.                                                                                                                                                        

Voorkeuren van denken met het HBDIHBDI

Whole Brain Thinking® geeft inzicht in je “filters” én hoe je het volledige potentieel van je denkvermogen kunt gebruiken. Vaak gebruiken we die delen waar wij ons het meest prettig bij voelen. Wat kan het je opleveren als je het totale denkvermogen versterkt? Inzicht in persoonlijkheid, of een beter gevoel van eigenwaarde krijgt en meer doen waar je goed of beter in kunt worden.

Inzicht in groep of teamopbouw is vaak belangrijk om een bepaalde klus te klaren. Met deze manier van werken krijg je inzichtelijk waar de verschillen én overeenkomsten liggen. Ook hoe je bij veranderingen in een team naar de juiste aanvulling kunt zoeken.

HBDI  (Herrmann Brain Dominance Instrument®).

Een raamwerk is gebruikt om een denkvoorkeur profiel te ontwikkelen, het HBDI®  Ned Herrmann’s raamwerk/het HBDI® is gebaseerd op een metaforische voorstelling van het brein. Het HBDI staat u toe om u bewust te worden van uw mentale denkvoorkeuren om ze beter te gebruiken in uw persoonlijke en professionele leven. Geschikt voor iedereen die met Professionals werkt en inzicht wil krijgen in eigen- en andermans wijze van handelen. Genoeg redenen om hierover meer te willen weten.

De Sleutel tot Succes – zit ook in je Hoofd.

Als individu, samen met een ander of als geheel team wil je soms meer inzicht of begrip?

Als erkend HBDI®-specialist kunnen we jouw profiel vergelijken met tienduizenden gelijkwaardige profielen wereldwijd. Zo weet je precies hoe jij in elkaar zit, welk je meest geschikte beroepsprofiel is en waar je uitdagingen en sterktes liggen.

  • Het toepassen van het HBDI-profiel biedt kansen in de volgende gebieden:
  • Het verbeteren van de communicatie met anderen.
  • Het oplossen van -dreigende- conflictsituaties.
  • Het ondersteunen van leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling.
  • Het organiseren van creativiteit door inzicht te geven in de talenten van je medewerker, coachee of supervisant.

Voor wie is een persoonlijk profiel bedoeld:

VragenVoor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen voorkeuren. Dit heeft niet te maken met competenties, doch enkel met de wijze waarop een voorkeur in denken plaats heeft. Ook kan dit in relatie met anderen inzichten geven. Denk hierbij aan collega’s, conflicten of in persoonlijke relaties.

Voor diegene die zijn/haar kracht wil versterken of benutten. Als je meer inzicht wilt hebben waarom zaken je meer of minder goed afgaan. Daarnaast voor diegene die met-of als professional werkt. Denk aan supervisoren, mediators, coaches of leidinggevenden. Je krijgt inzicht in de voorkeuren van de verschillende denkstijlen  zodat je kunt herkennen waardoor je zelf, in combinatie met de ander, verschillend bent of elkaar juist aanvult.

Voor wie is een teamprofiel bedoeld:

Voor teams die met-of als professional in een team werkt. Denk aan leidinggevenden, ondernemers in de dienstensector, supervisoren, mediators en/of coaches. Het team krijgt inzicht in de voorkeuren van het gehele team. Wat maakt een team sterk, waar mist het team bepaalde onderdelen die wel belangrijk voor de organisatie zijn. Ook nu wordt niet gemeten in competenties of kwaliteiten. De voorkeur van een bepaalde manier van denken komt naar voren. Vraag naar voorbeelden uit de praktijk.

Voor wie is een paarprofiel bedoeld

Voor personen die bijvoorbeeld nieuw met elkaar gaan samenwerken. (Projectmatig werken). In de relationele sfeer of op het moment dat een conflict ontstaat. De overeenkomsten en andere wijze van denken wordt inzichtelijk gemaakt middels een praktisch sjabloon.

Praktische informatie

Voor het opstellen van een profiel is een elektronische vragenlijst beschikbaar die thuis, op eigen gelegenheid ingevuld kan worden. Daarna zal een persoonlijk gesprek plaatsvinden in de praktijk van Jules & Co of op locatie. Voor teamprofielen is het invullen van ieders persoonlijke profiel belangrijk, waarna een teamprofiel opgesteld kan worden.

Jouw doel, mogelijkheden en wensen zijn belangrijk voordat we een offerte opstellen.  Een (telefonische) intake is daardoor wenselijk.

Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.

zie ook: https://www.herrmann-europe.com/nl/


Het Brein:

De menselijke hersenen zijn één van de wonderen van de wereld. Ze wegen maar 1,4 kg, maar bevatten 100 miljard neuronen. Elke neuron heeft de mogelijkheid om zich met 10.000 aangrenzende neuronen te verbinden. Dit betekent dat het aantal mogelijke combinaties in de hersenen enorm groot is. Het potentieel van de menselijke hersenen is onbeperkt! In de laatste 40 jaar is de kennis over hersenen verder gevorderd dan in de laatste twintig eeuwen samen, dankzij nieuwe technologieën die dat mogelijk maken. (EEG, PET, MIR, fMRI) en meer. Dit instrument (HBDI) werd ontwikkeld op basis van deze kennis.