Direct advies?

06 51 30 16 60

Advies op maat

info@julesenco.com

Je kunt niet NIET communiceren

Heb je dat ook weleens; met de ene medewerker of coachee kun je makkelijker omgaan dan met de ander? Waarom lijkt het alsof je niet kunt doordringen tot degene met wie je spreekt? Of we nu zender of ontvanger zijn, al onze boodschappen worden gefilterd door onze denkvoorkeuren. Dit gebeurt natuurlijk ook in teamverband. Wat maakt een team succesvol of juist niet? Deze ‘voorkeuren’ zijn van invloed op al ons handelen; hoe we communiceren coachen of samenwerken. Ontdek de impact van eigen HBDI-voorkeuren op uw manier van denken.                                                                                                                                                        

Voorkeuren van denken met het HBDI

Whole Brain Thinking® geeft inzicht in je “filters” én hoe je het volledige potentieel van je denkvermogen kunt gebruiken. Vaak gebruiken we die delen waar wij ons het meest prettig bij voelen. Wat kan het je opleveren als je het totale denkvermogen versterkt? Inzicht in persoonlijkheid, of een beter gevoel van eigenwaarde krijgt en meer doen waar je goed of beter in kunt worden.

Inzicht in groep of teamopbouw is vaak belangrijk om een bepaalde klus te klaren. Met deze manier van werken krijg je inzichtelijk waar de verschillen én overeenkomsten liggen. Ook hoe je bij veranderingen in een team naar de juiste aanvulling kunt zoeken.

HBDI  (Herrmann Brain Dominance Instrument®).

Een raamwerk is gebruikt om een denkvoorkeur profiel te ontwikkelen, het HBDI®  Ned Herrmann’s raamwerk/het HBDI® is gebaseerd op een metaforische voorstelling van het brein. Het HBDI staat u toe om u bewust te worden van uw mentale denkvoorkeuren om ze beter te gebruiken in uw persoonlijke en professionele leven. Geschikt voor iedereen die met Professionals werkt en inzicht wil krijgen in eigen- en andermans wijze van handelen. Genoeg redenen om hierover meer te willen weten.

De Sleutel tot Succes – zit ook in je Hoofd.

Als individu, samen met een ander of als geheel team wil je soms meer inzicht of begrip?

Als erkend HBDI®-specialist kunnen we jouw profiel vergelijken met tienduizenden gelijkwaardige profielen wereldwijd. Zo weet je precies hoe jij in elkaar zit op het gebied van je “denkvoorkeur, welk je meest geschikte beroepsprofiel is en waar je uitdagingen en sterktes liggen.

  • Het toepassen van het HBDI-profiel biedt ook kansen in de volgende gebieden:
  • Het verbeteren van de communicatie met anderen.
  • Het oplossen van -dreigende- conflictsituaties.
  • Het ondersteunen van leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling.
  • Het organiseren van creativiteit door inzicht te geven in de talenten van je medewerker, coachee of supervisant.

Voor wie is dit persoonlijk of teamprofiel bedoeld:

Voor diegene die met-of als professional werkt. Denk aan Supervisoren, Mediators, Coaches of leidinggevenden. Je krijgt inzicht in de voorkeuren van de verschillende denkstijlen  zodat je kunt herkennen waardoor je zelf, in combinatie met de ander, verschillend bent of elkaar juist aanvult. Deze inzichten zijn ook praktisch te gebruiken in je werk.

Voor teams die meer bewust willen zijn van de dynamiek die in een samenwerking kan spelen. Als je benieuwd bent waar je elkaar in kunt versterken of toegevoegde waarde kunt leveren is het volgen van deze workshop een goede aanvulling.  Je kunt een workshop in teamverband aanvragen.

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen voorkeuren. Dit heeft niet te maken met competenties, doch enkel met de wijze waarop men een voorkeur in reageren of denken heeft. Ook kan dit in relatie met anderen inzichten geven. Denk aan collega’s, conflicten of in persoonlijke relaties.

Praktische informatie

Voor het opstellen van een profiel is een elektronische vragenlijst beschikbaar die thuis, op eigen gelegenheid ingevuld kan worden. Daarna zal een persoonlijk gesprek plaatsvinden in de praktijk van Jules & Co of op locatie. Voor teamprofielen is het invullen van ieders persoonlijke profiel belangrijk, waarna een teamprofiel opgesteld kan worden.

Jouw doel, mogelijkheden en wensen zijn belangrijk voordat we een offerte opstellen.  Een (telefonische) intake is daardoor wenselijk.

 

Heb je vragen, bel vrijblijvend of bericht ons via de contactpagina.

zie ook: https://www.herrmann-europe.com/nl/

 


Het Brein:

De menselijke hersenen zijn één van de wonderen van de wereld. Ze wegen maar 1,4 kg, maar bevatten 100 miljard neuronen. Elke neuron heeft de mogelijkheid om zich met 10.000 aangrenzende neuronen te verbinden. Dit betekent dat het aantal mogelijke combinaties in de hersenen enorm groot is. Het potentieel van de menselijke hersenen is onbeperkt! In de laatste 40 jaar is de kennis over hersenen verder gevorderd dan in de laatste twintig eeuwen samen, dankzij nieuwe technologieën die dat mogelijk maken. (EEG, PET, MIR, fMRI) en meer. Dit instrument (HBDI) werd ontwikkeld op basis van deze kennis.